Veteraanien hiihtosuunnistuksen MM-kisat Norjan Beitostölenissä

Veteraanien hiihtosuunnistuksen MM-kisat pidettiin tänä vuonna Norjassa Beitostölenin hiihtokeskuksen lumisilla rinteillä. 10.-12.2. pidettyihin kilpailuihin osallistui veteraani-ikäisiä naisia ja miehiä n. 20 maasta. Osallistujien yhteismäärä oli n. 300. Myös suomalaisia oli mukana ja Haukiputaalta  kisoihin osallistui yhdistyksemme jäsen Mauno Hanhela. Mauno kilpaili miesten 75-80v sarjassa ja sijoittui keskipitkän matkan (n 3 km,) kisassa kolmanneksi.  Sarjan  muutkin mitalisijat tulivat Suomeen sillä Maailmanmestaruuden voitti Teuvo Lehtinen ja hopeatilalle kiri Risto Orpana, Keski-Suomen poikia kumpainenkin. Keskipitkän matkan lisäksi hiihdettiin ns. pitkä matka (n.6 km.), jossa Maunon sijoitus oli 4. ja printissä (n.2 km.) 5. Sijoittuminen palkinnoille MM tasolla ei ollut Maunolle ensimmäinen kerta. Pari vuotta sitten saaliina kisoista oli Maailmanmestaruuskin. Näin mitaliputki jatkui, nyt pronssisella mitalilla. Onnittelut Maunolle.

Latu-urat mutkikkaita ja vaativia

Hiihtokeskus, jossa kilpailut pidettiin sijaitsee n. 900 metrin korkeudessa ja kilpailusää vaihteli  lumisateesta parin asteen pakkaseen ja viimeisenä kisapäivänä oli pilvistä ja pari astetta lämmintä. Vuoristoinen maasto oli veteraani-ikäisille kilpailijoille varsin vaativa. Tunturikoivikkoon moottorikelkalla ajetut hiihtourat olivat mutkikkaita ja vaarallisiakin.  Reitit tehdään metsään ja varsinaista latu-uraa ei juuri ole. Kaatumisiakin sattui, mutta onneksi itse selvisin pelkällä pyllähtämisellä, kertoi Mauno. Kisan voittanut Teuvo Lehtinen sen sijaan sai koivun näreestä naarmun kasvoihinsa, mutta onneksi ei sen pahempaa. Voittovauhtiin se ei kuitenkaan vaikuttanut ja mustelmat paranevat aikanaan.

Menestystä myös SM-ladulla

Onnistuneiden MM-kisojen jälkeen kilpailukausi jatkui 18.2. kotimaan laduilla. SM-kilpailujen normaalimatkat suunnistettiin Varsinais-Suomessa Evolla. Ihan mitalivauhtiin ei  Mauno tällä kertaa yltänyt, sillä sijoitus oli 5.  Liekö pitkä MM-matka verottanut voimia. SM-printissä Joutsassa 25.2.sen sijaan voimat olivat palautuneet, rastit löytyivät, suksi luisti ja sijoitus parani.  Kaksiosaisen kisan yhteispisteet oikeuttivati kolmanteen sijaan. Tämän talven tulos kaksi pronssimitalia, yksi SM- ja toinen MM-tasolla on hieno saavutus. Onnittelut!   PL

Mitalikolmikko palkintokorokkeella. Vas. 2. Risto Orpana, 1.Teuvo Lehtinen ja 3. Mauno Hanhela.